Horsemanship

Horsemanship is vaak een begrip op zichzelf. We denken direct aan cowboys, grondwerk en alternatief paardrijden. Daarnaast kunnen weinig mensen zich bedenken hoe we dit koppelen aan sportpaarden. Wat is horsemanship bij Woutland? Het is je paard begrijpen, en dat in zijn eigen lichaamstaal. Deze taal is belangrijk voor iedereen die op welke manier dan ook en voor elke discipline dat met paarden en paardensport te maken heeft.

Wanneer je harmonieus met je paard wil werken, is een goede communicatie noodzakelijk.

Werken in vrijheid

Werken in vrijheid of loswerken is een loslopend paard trainen. Hierbij willen we een basiscontrole over de richting en de snelheid van het paard. Dit door communicatie aan de hand van lichaamstaal.

Lees Meer

Werken van op de grond

Grondwerk is het trainen van het paard vanaf de grond. We gaan aan de slag met lichaamstaal (directe hulp) maar ook het aanleren van wijken voor druk.

Lees Meer

Lange teugels/ lijnen

Dubbele lange lijnen is de schakel tussen het werken op de grond en het rijden. We brengen het paard hier van de natuurlijke balans naar de rijtechnische balans.

Lees Meer

Basis rijtechnieken

De basis van het paardrijden blijft van ontzettend groot belang op alle niveaus. Waar een beginner moet leren voelen, moet de ervaren ruiter blijven voelen.

Lees meer

Een les plannen?

Afspraak maken

Om een les te boeken kan je ons steeds bellen of een berichtje sturen.